Llibres rebuts 2021
La Biblioteca del Kraken
Llibres rebuts 2021
Si desitgeu que una obra sigui ressenyada a La Biblioteca del Kraken, contacteu a través del següent correu electrònic:
eloikraken@hotmail.com

Aquests són els llibres i revistes rebuts fina al moment. Vegeu també els llibres rebuts al
2006
, 2007, 2008, 2009, 2010 ,2011, 2012,2013, 2014, 2015, 2016, 2017 , 2018 ,2019 i 2020




Currículum con monstruos
Resumé with
Monsters
(1995)


William Browning Spencer
Gigamesh
Ficción, 71

(2021)

Gentilesa de:


Gigamesh

Compra
CONTRAPORTADA

Philip Kenan también. Ha perdido el trabajo, su novia lo ha dejado y escribe, pero lo que había de ser una novela normalita ocupa ya dos mil páginas y es cada vez más impublicable. Y, por si fuera poco, es el único que sabe que unas horrendas criaturas lovecraftianas pretenden saltar telepáticamente un abismo de seiscientos millones de años y destruir la civilización.

Premio International Horror Critics Guild 1995

William Browning Spencer teje una novela desternillante y a la vez conmovedora sobre el sentido de la vida y el significado del éxito. Currículum con monstruos es su libro más surrealista, pero también el más autobiográfico.

     



El color
de la màgia
The Colour
of Magic
(1983)

Terry Pratchett
Mai Més Llibres
Discmón, 1
(2021)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra

CONTRAPORTADA

«Als déus no els agrada que la gent no treballi gaire. La gent que no està enfeinada tota l’estona podria començar a pensar.»

El fet que no es pugui explicar no vol dir que sigui un miracle. La religió és un negoci controvertit al Discmón. Tothom té la seva opinió i, de fet, els seus propis déus, que es manifesten en totes les formes i mides. En un entorn tan competitiu, hi ha una forta necessitat de les divinitats de fer sentir la seva presència. I, certament, no és gaire útil aparèixer en forma de tortuga, una manifestació molt per sota de l’estatus de déu al llibre de qualsevol persona. En aquests casos, cal un acòlit, i ràpid. Preferiblement, aquell que no farà massa preguntes…

Gedmà és un noi senzill i analfabet que s’enfronta a terribles problemes. Un déu li ha parlat i s’ha convertit en l’Elegit. Vol acabar amb una Església poderosa i corrupta, vol evitar una horrible Guerra Santa, vol pau i justícia.

Però, per sobre de tot, el que realment vol és que el seu déu triï algú altre!



 

 



Calavera lunar

(1996-2021)

Albert Monteys
Mai Més Llibres
(2021)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra

CONTRAPORTADA

Durant dècades, les aventures d’en Calavera Lunar han apropat el sentit de la meravella a petits i grans, marcant generació rere generació de lectors. Ara, un dels herois més llegendaris de la nostra historieta torna en aquest luxós volum que inclou una selecció dels seus episodis més memorables.

Éssers d’energia, criminals multiment, persecucions, dilemes morals, amors no correspostos, viatges en el temps, manualitats extremes, brutalitat policial, monstres gegants i molt més en un volum que cal atresorar en la biblioteca de qualsevol aficionat al novè art.



 



Citónica
Cytonic
Escuadrón/ 3
(2021)


Brandon Sanderson
Nova
(2021)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

La vida de Spensa como miembro de la Fuerza de Defensa Desafiante dista mucho de ser normal y corriente. Demostró ser una de las mejores pilotos de caza estelar en el enclave humano de Detritus y salvó a su pueblo del exterminio a manos de los krells, la enigmática especie alienígena que los tenía prisioneros desde hace décadas. Por si fuera poco, viajó a años-luz de distancia de su hogar como espía infiltrada en la Supremacía, a un lugar donde descubrió que había toda una galaxia más allá de su pequeño y desolado planeta natal.

Ahora la Supremacía, el gobierno galáctico empecinado en dominar toda vida humana, ha desatado una guerra a escala galáctica. Y Spensa ha visto las armas que pretenden emplear para terminarla: los zapadores, unas antiguas y enigmáticas fuerzas alienígenas que pueden arrasar sistemas estelares enteros en un instante. Spensa sabe que, por muchos pilotos con los que cuente la FDD, no hay manera de derrotar a ese depredador.

Sin embargo, Spensa es citónica. Se enfrentó a un zapador y percibió algo siniestramente familiar en él. Y quizá, si logra descubrir lo que es ella misma, podría ser algo más que solo otra piloto en la guerra. Podría salvar la galaxia.

Pero la única manera de que Spensa descubra su verdadera naturaleza es dejar atrás todo lo que conoce y entrar en la ninguna-parte, un lugar del que muy pocos han regresado jamás.

.

 


Una bíblia
infantil
A Children's Bible
(2020)


Lydia Millet

Angle Editorial
(2021)

Gentilesa de:

Angle Editorial

Compra
CONTRAPORTADA


Progressistes, urbanites i amb bones feines, diversos matrimonis amb fills passen les vacances d’estiu en una gran mansió vora un llac. Ho tenen tot fet, a la vida, i és un moment propici per abandonar-se: sexe, alcohol i droga, tot en dosis generoses.

Mentrestant, els fills —tots menors— hauran d’espavilar per sobreviure a l’absoluta desídia paterna, sobretot quan un temporal de proporcions bíbliques descarregarà sobre la zona i tot començarà a anar realment de mal borràs. Separats dels adults, els nens trobaran la llum en una bíblia infantil, d’on extrauran paral·lelismes amb la catàstrofe que viuen.

Novel·la de ritme trepidant, apocalíptica, amb molta mala llet i sovint carregada d’humor negre, Una bíblia infantil explora temes candents, com el canvi climàtic i la nul·la responsabilitat d’uns pares indolents, la fragilitat social, el conflicte natura-religió o la consciència climàtica de les generacions joves.





Binti: Casa
Binti: Home
(2017)

Nnedi Okorafor

Raig verd
Binti/ 2
(2021)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

Fa un any que la Binti i l’Okwu es van inscriure a la Universitat d’Oomza. Un any des que la Binti va abandonar la seva família a l’alba d’un nou dia. La Binti ara sent que ha de tornar a casa amb la seva gent i fer el pelegrinatge, el ritual que correspon a la seva edat. L’Okwu l’acompanyarà i serà el primer de la seva espècie a trepitjar la Terra en més de cent anys i el primer que hi arribarà com a ambaixador.

La Binti haurà d‘enfrontar-se a les conseqüències d’haver fugit de casa per mirar de recuperar la seva família i reconnectar amb la seva cultura. És imprescindible que la Binti trobi la pau interior, l’equilibri dins de la seva nova identitat, perquè un nou conflicte entre els medusa i els khoush està a punt d’esclatar.



 


Binti:
la mascarada nocturna
Binti: The Night Masquerade
(2018)

Nnedi Okorafor

Raig verd
Binti/ 3
(2021)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

La Binti ha arribat al mig del desert, on viuen els enyi zinariya. Els secrets que hi ha descobert li han obert les portes d’un nou món que fins ara desconeixia i que ampliaran els límits dels horitzons del seu univers. Sense haver pogut encara acabar d’entendre tot el que li acaben de mostrar, la Binti rep la notícia que els khoush han atacat el seu poble.

La Binti creuarà el desert amb en Mwinyi amb la incertesa de com es troben l’Okwu i la seva família. Desesperada per saber què han fet, la Binti, sense acabar de connectar amb el seu passat i la seva identitat, haurà d’emprendre un viatge cap a casa que serà, d’alguna manera, fins i tot més llarg que el viatge a Uni Oomza. L’aventura només acaba de començar.





Dientes rojos
(2021)

Jesús Cañadas

Obscura Editorial

(2021)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Rebecca Lilienthal, una adolescente berlinesa, ha desaparecido del internado en el que reside. Lo único que ha dejado tras de sí es un charco de sangre sobre el que flota un diente arrancado. Lukas Kocaj, un agente recién salido de la academia, será el encargado de encontrarla. Acompañado del inspector Otto Ritter, un policía brutal, racista y desfasado, Kocaj descubrirá cada vez más fragmentos de la vida oculta de Rebecca, de las siniestras fuerzas con las que bailaba y del peligroso juego en el que se ha aventurado. Un juego que ampara los macabros asesinatos de decenas, quizás cientos, de niñas y mujeres.

Jesús Cañadas, el maestro del terror y de la novela negra, nos sorprende con Dientes rojos, un nuevo thriller que se adentra en el reino de lo fantástico y de lo terrorífico en una narración estremecedora como pocas.

 


La República pneumàtica III:
El puny del
teixidor
(2021)

Jaume Valor

Autoedició
(2021)

Gentilesa de:
L'autor

CONTRAPORTADA


Com seria el món si a l'Antiga Roma s'hagués generalitzat ja l'ús de les màquines de vapor, els dirigibles creuessin els cels i uns enormes trens de vapor unissin terres distants?

Aquest tercer i últim episodi de la vida i aventures d’en Marcus Novus transcorre en un món que es recupera de la guerra devastadora entre la Segona República romana i l’Imperi xinès.
Retroba-hi en Marcus i l'Antoninus, la Irene i en Caius Verus, el savi Megistos, el retorçat pontífex Aranides i el cruel Crispus en la pugna final entre Roma i Alexandria pel domini d'Occident.

El glossari il·lustrat desvetlla per fi quins personatges, fets i llocs dels que apareixen són reals i quins són producte de la imaginació de l'autor.

Acompanya en Marcus fins al destí final del seu viatge.





Sabres de sal
(2021)

Alister Mairon

Edicions SECC
(2021)

Gentilesa de:
Edicions SECC

Comprar
CONTRAPORTADA


Sabres de Sal. El secret de les aigües manses és una historia de fantasia fosca que narra la lluita entre diferents faccions en disputa per fer-se amb el tresor ocult de l’antic almirall Farenzio. Però és això l’únic que trobareu entre les seves pàgines? El cert és que no

La cursa per desxifrar el document i trobar el tresor vertebra la primera part d’aquesta obra, concebuda com una publicació en dos volums, i la converteix en una aventura amarada de conflictes d’interessos, lluites a espasa i pugnes contra el clima violent de les colònies que acabaran arrossegant als personatges cap a un conflicte encara més gran

I és aquesta historia, més enllà de les aventures, no defuig tractar, des de la ironia que caracteritza a Alister Mairon, temes que ens resulten de rabiosa actualitat: la fam colonitzadora de les grans potències, les lluites de resistència dels qui no volen ser devorats, l’exili polític d’aquells que han de fugir de casa seva i l’antirracisme militant contra un món que se sap blanc i totpoderós



 


La història de
la teva vida

Stories of Your Life
and Others

(2002)

Ted Chiang
Mai Més Llibres
Nüwa,11
(2021)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

En la seva magistral primera col·lecció de relats, Ted Chiang barreja hàbilment l'emoció humana i el racionalisme científic en vuit històries notablement diverses, totes explicades en la seva prosa precisa i evocadora. Les fantasies rigorosament imaginades de Chiang ens conviden a qüestionar la nostra comprensió de l'univers i del lloc que hi tenim.



 



Insòlits embolics
de l'inefable professor Debasc
(2021)

Arcadi Vilert
Ediciones Experiencia
(2021)

Gentilesa de:


L'autor

CONTRAPORTADA

"Insòlits embolics" és un conjunt de quatre relats que es mouen en una argumentació clarament fantasiosa, pròpia de la ciència-ficció. Però el desenvolupament de la trama, i la tècnica narrativa, són les habituals en la novel.la negra.
Heus aquí, doncs, una mixura de gèneres.
Qualsevol dels relats es pot llegir de forma autònoma, ja que cadascun d'ells es basa en un afer diferent amb el format complert, però en tenir els mateixos protagonistes i el mateix context geogràfic i sociocultural, ofereixen un fil de continuïtat que relliga les històries: el clàssic relat dins d'un relat.
Les temàtiques dels quatre relats són totalment inventades per l'autor i, per tant, també ho són l'univers tecnològic i el nivell de coneixements descrits. Però no són invencions gaire allunyades de les possibilitats actuals: qui sap si alguna d'aquestes fantasies serà real ben aviat.
O, potser, ja ho és i no ho sabem.
No és inquietant?

 

 


Un final
(2021)

J. P. Sansaloni

Raig Verd
Raigs globulars, 43
(2021)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

Una científica està tancada en un laboratori obsessionada per trobar la fórmula definitiva del producte que ha sotmès a la societat: unes pastilles que contenen experiències humanes per sentir emocions i vivències alienes. La societat de consum, incapaç de crear o produir, ha trencat el mecanisme que la feia funcionar. L’home ha substituït la seva capacitat d’imaginar, cooperar i compartir per una set egoista i insaciable a la recerca d’una experiència superior. El culte del jo es reflecteix també en el cos, en la possibilitat de canviar qualsevol part d’un mateix, i deixar de ser per aparentar ser. L’obstinació de viure les vides dels altres provoca l’efecte contrari; l’altre ja no existeix, ja no importa.

El lector serà propulsat cap al buit d’una existència que gira al voltant de l’individu i de les aparences, on trobarà les hipocresies i contradiccions del seu temps. Un món on veurem les conseqüències de les notícies falses i d’uns mitjans de comunicació servils amb el poder, on l’home no necessita d’amenaces externes perquè és el seu propi pitjor enemic.





Déus menuts
Small Gods
(1992)

Terry Pratchett
Mai Més Llibres
Discmón, 13
(2021)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra

CONTRAPORTADA

«Als déus no els agrada que la gent no treballi gaire. La gent que no està enfeinada tota l’estona podria començar a pensar.»

El fet que no es pugui explicar no vol dir que sigui un miracle. La religió és un negoci controvertit al Discmón. Tothom té la seva opinió i, de fet, els seus propis déus, que es manifesten en totes les formes i mides. En un entorn tan competitiu, hi ha una forta necessitat de les divinitats de fer sentir la seva presència. I, certament, no és gaire útil aparèixer en forma de tortuga, una manifestació molt per sota de l’estatus de déu al llibre de qualsevol persona. En aquests casos, cal un acòlit, i ràpid. Preferiblement, aquell que no farà massa preguntes…

Gedmà és un noi senzill i analfabet que s’enfronta a terribles problemes. Un déu li ha parlat i s’ha convertit en l’Elegit. Vol acabar amb una Església poderosa i corrupta, vol evitar una horrible Guerra Santa, vol pau i justícia.

Però, per sobre de tot, el que realment vol és que el seu déu triï algú altre!



 

 



Junil a les terres dels bàrbars
(2021)

Joan-Lluís Lluís
Club Editor
El club dels
novelistes, 102
(2021)

Gentilesa de:


Club Editor

Compra

CONTRAPORTADA

“Una vegada hi havia un home que menyspreava la seva filla.” Amb començament de rondalla apareix l’heroïna d’aquesta història, anomenada Junil. Encola papirs a la llibreria del pare i aprèn a llegir a l’ombra del seu menyspreu. Però mort el pare, morta la ràbia —i és la filla qui ha concebut l’arma del crim.

Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l’era cristiana; el lloc, una marca de l’Imperi romà. Travessen la frontera i aprenen a anar a palpes pel món, on els déus i les llengües varien. Què diuen els estranys amb qui topen? Què volen? A mesura que avancen, l’afany de caminar eclipsa la por i s’encomana a d’altres fugitius.

Junil a les terres dels bàrbars és la setena novel·la de Joan-Lluís Lluís i un acte de fe en la imaginació: una gran i esplendorosa novel·la d’aventures, amb les peripècies com a llenguatge i l’estranyesa com a condició.



 



Guia galàctica per
a autoestopistes

The Hitchhiker's
Guide to the Galaxy
(1979)

Douglas Adams
Laertes
L'arcà, 65
(2021)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

Un dijous, a l’hora de dinar, tot d’un plegat, de forma inesperada, la Terra és destruida per tal d’obrir una ruta exprés hiperespacial a través del sistema solar. Per a Arthur Dent, a qui precisament aquell matí li acaben de demolir la casa, la cosa resulta ser molt més del que ell pot afrontar. Tristament, però, el cap de setmana amb prou feines ha començat, i la Galàxia és un lloc ben estrany i sorprenent.

 


Cònan, el bàrbar
Cimmeria, the Frorst-Giant's Daughter
Roguer in the House
The God in the Bowl
The towe of the Elephant
Black Colossus

Robert E. Howard
Laertes
L'arcà, 98
(2021)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

Un jove Cònan, lluny de la seva Cimèria natal, viatjarà per les terres del sud on provarà de guanyar-se la vida com a lladre i mercenari. Fent ús de la seva espasa, la
seva força i la seva audàcia, s’enfrontarà a hordes de guerrers, bruixots mil·lenaris amb poders obscurs, monstres esfereïdors —tangibles i intangibles—, gegants de gel i, fins i tot, a homes amb habilitats demoníaques. El viatge el durà per unes terres —més o menys— civilitzades, regides per lleis i convencions socials que
s’escapen als principis i costums bàrbars del jove cimeri. 
Cònan és el personatge més rellevant de l’escriptor de literatura pulp Robert E. Howard, pare del gènere anomenat «espasa i bruixeria» i un dels narradors
més icònics de la revista Weird Tales. Creador d’altres personatges com Solomon Kane o Kull el Conqueridor, ha passat a la història sobretot per les narracions que
va escriure sobre Conan, qui, gràcies a les recopilacions dels seus relats i les seves adaptacions al còmic i al cinema, ha esdevingut una icona del segle xx.


FLa casa al final de Needless Street
The Last House on Neddless Street
(2021)

Catriona Ward

Alianza Editorial
Runas
(2021)

Gentilesa de:
Alianza Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

La casa al final de Needless Street es la historia de una niña que desapareció once años atrás en una excursión a un lago. De su hermana, Dee, una mujer vulnerable que sigue buscándola y rastreando a los sospechosos, después de que la tragedia destruyera a su familia. De Ted, que siempre fue un muchacho extraño y podría haber sido responsable de la desaparición de la niña.

Ted vive ahora aislado con su hija y una gata en una casa decrépita y ha tapiado todas las ventanas, por las que solo penetran fragmentos de luz. Ted conoce muy bien el bosque que hay junto a su casa. Allí ha buscado refugio muchas veces y está enterrada parte de su pasado.


 


Un dia la porta s'obrirà
(2001)

Manel Esteller
Salvador Macip
Pagès Editors
Ciència-ficció, 33
(2021)

Gentilesa de:


Pagès editors

Compra
CONTRAPORTADA

Una tempesta espatlla unes vacances perfectes en un cottage al cor d’Escòcia. Què pots fer quan la pluja t’obliga a tancar-te a casa? Llegir, és clar... i també escriure. Una situació frustrant es converteix així en un repte inesperat, un combat d’imaginacions que recorrerà els principals temes de la literatura fantàstica.

Aquest recull d’onze parells de contes posa cara a cara dos reconeguts investigadors i escriptors catalans que porten anys demostrant que no hi hauria d’haver fronteres entre ciències i lletres. És un llibre escrit des del cor, ple d’homenatges explícits a alguns dels clàssics preferits dels autors, des de Mary Shelley fins a Poe, passant per Pedrolo, Calders, Lovecraft, H. G. Wells, Arthur Conan Doyle, Richard Brautigan, Michael Ende o Italo Calvino.



Ubik
Ubik
(1969)

Philip K. Dick
Kalandraka
Faktoria K
(2021)

Gentilesa de:


Kalandraka

Compra
CONTRAPORTADA

Un cafè instantani que no té rival en aroma i sabor? Un condicionador de cabells prodigiós? Un remei infal·lible per a l’insomni? Una fantasia irresistible d’un humor negre devastador.

 


La casa i el cervell
The Haunted or the Haunters or, The House and the Barin
(1859)

Edward
Bulwer-Lytton
Laertes
L'arcà, 97
(2021)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

La casa i el cervell (1859) és una obra mestra de la literatura sobrenatural. En aquesta novel·la breu sobre una casa encantada, Edward Bulwer-Lytton desplega totes les seves habilitats per escriure una angoixant ghost tale en què el narrador, sense fer cas als consells dels seus, decideix passar una nit, amb l’única companyia del seu criat i el seu gos, en una casa encantada londinenca. Allà, serà testimoni de tot un reguitzell d’aparicions sobrenaturals vinculades amb uns terribles crims que van tenir lloc molts anys enrere. El secret de tot aquest malson podria amagar-se en una cambra buida... “Un dels millors contes de cases encantades mai escrits.” H.P. Lovecraft “La millor història de fantasmes en llengua anglesa.” Lafcadio Hearn



Barcelona 2059 Ciutat de posthumans
(2021)

Diversos autors
Mai Més Llibres
Nüwa, 10
(2021)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Nou autors i autores catalans de trajectòria contrastada uneixen esforços per imaginar la Barcelona d'un futur no gaire llunyà. Dos-cents anys després de la caiguda de les muralles de Barcelona, creix sobre el mar Neo Icària, un nou barri dominat per l'impacte de les noves tecnologies i el posthumanisme. Els relats es mouen en un territori ambivalent entre la utopia i la distopia.



 

 


La capacidad de amar del señor Königsberg
(2021)

Juan Jacinto
Muñoz-Rengel
Alianza Editorial
AdN
(2021)

Gentilesa de:


L'autor

Compra
CONTRAPORTADA

¿Sería posible imaginar una conjunción de circunstancias que ocasionasen la supervivencia del individuo en apariencia menos apto? ¿Por qué la naturaleza necesita no solo a los especímenes más audaces, sino también a los cobardes o egoístas o tímidos o débiles?

El señor Königsberg tiene un carácter difícil: es arisco, hermético, solitario, no piensa como los demás ni falta que le hace, sus días están marcados por unas rutinas férreas, no suele caer bien ni tampoco es el hombre más atractivo del mundo. Pero tiene determinación. Y, cuando algo se le mete entre ceja y ceja, tras sus grandes gafas de cristales cuadrados, sabe amar como nadie.

Cuando todo cambie y se hunda a su alrededor, él permanecerá impasible. Donde otros sucumban, él superará las vicisitudes sin grandes esfuerzos. Cuando el planeta entero se transforme, no una sino varias veces, ni los giros más disparatados alterarán un ápice la inmutabilidad del señor Königsberg.

Y es que ni siquiera los cambios de género del nuevo libro de Juan Jacinto Muñoz Rengel, que mutará de la novela-Bartleby a la fantasía, a la ciencia ficción, a lo pulp, la literatura postapocalíptica o la utopía feminista, serán capaces de alterarlo. Ninguno de esos cataclismos. Porque no es posible encontrar un protagonista más a prueba de bombas.



 



Els tres estigmes de Palmer Eldritch
The Three Stigmata of Palmer Eldritch
(1964)


Philip K. Dick
Males Herbes
Distorsions, 82
(2021)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

La vida a les colònies marcianes és molt dura, i seria insuportable si no fos pel Can-D, una droga al·lucinògena. En Leo Bulero té el monopoli de la substànica però la notícia que Palmer Eldritch acaba de tornar d'un llarg viatge amb una nova droga anomenada Chew-Z fa saltar totes les alarmes a en Bulero. Una novel·la d'intriga metafísica que satiritza la societat de consum.

 


La segona
estrella
(2021)

Albert Plans
Més Llibres
(2021)

Gentilesa de:


Més Llibres

Compra
CONTRAPORTADA

La Sara es desperta a la barraca d’un indigent, no recorda res i no trigarà a adonar-se que algú l’empaita per assassinar-la. Busca alguna pista que l’ajudi a entendre qui és, què li ha passat i per què té un poder que la fa temible. No sap que en Juli, un periodista en crisi capaç d’agafar-se a qualsevol història roent, ha estat testimoni d’aquest poder. Amb la seva ajuda i la de l’Enric, un  jove enamorat d’ella, la Sara emprèn un viatge a través d’un territori devastat pels estralls del canvi climàtic. No sospiten que els vigilen de molt a prop.

Albert Plans, un dels guionistes més reconeguts del país, desplega una destresa narrativa digna dels millors debuts literaris en aquesta road novel que no dona treva al lector.

«Amb una part d’intriga, una altra de ciència-ficció, aventures, tensió sexual i un pessic d’humor, i, sobretot, amb una extraordinària habilitat per narrar, l’Albert Plans ens serveix una novel·la trepidant que t’has de llegir d’una tirada.»
SALVADOR MACIP




L'oracle

Francisco J. Pérez &
Víctor F. Dunkel


Extinció Edicions

(2021)

Gentilesa de:
Extinció Edicions

Comprar


CONTRAPORTADA

A L’Oracle assistim a l’avantsala d’una “certa fi del món”, del qual se n’albiren alguns indicis, sense que s’acabi de mostrar-se encara el marc sencer. Auspicis d’un món en el qual la tecnologia ha substituït completament a la natura, o, millor dit, d’una tecnologia que es naturalitza. I que s’ha fet viral, penetrant a l’escorça de la terra, de l’arbre i del cervell.

Un nou bacteri que condueix als protagonistes a un viatge incert a la recerca d’un refugi contra les forces que ha desfermat l’obsessió humana per controlar la natura.

Novel·la gràfica de difícil catalogació (terror al·lucinogen i Sci-Fi catastrofista, però sempre intimista), influenciada per autors com Alan Moore, W.H. Hodgson, Joan Amades o el Popol Vuh, L’Oracle és un relat mitològic contemporani que enfonsa les seves arrels al costumari català.

 


Somia Philip Marlowe amb xais elèctrics?
(2021)

Diversos autors
Alrevés
Crims.cat
(2021)

Gentilesa de:


Alrevés

Compra
CONTRAPORTADA

Somia Philip Marlowe amb xais elèctrics? Amb l’esclat d’una pandèmia d’abast mundial que ha trasbalsat les nostres vides ens hem acostat perillosament a les ficcions distòpiques que hem llegit o vist al cinema, i hem volgut reflexionar sobre el que ens depararà el futur.

El resultat és aquesta antologia, la primera d’aquestes característiques que es publica en català, a mig camí entre Raymond Chandler i Philip K. Dick, o, millor dit, entre la novel·la negra i la ciència-ficció. Onze escriptors —Max Besora, Lluís Llort, Salvador Macip, Jordi de Manuel, Marc Pastor, Teresa Solana, Margarida Aritzeta, Andreu Martín, Jordi Nopca, Carme Torras i Anna Maria Villalonga— ens ofereixen un conjunt ric i divers de trames que sorprendran, entretindran i faran pensar, no només als lectors incondicionals de les històries d’aquests gèneres populars, sinó també a qualsevol lector amant de la bona literatura. Cadascun dels contes va acompanyat de les originals il·lustracions de Betsy de Vós, afegint-hi una mirada fresca però també innocent, i fent una clicada d’ull a les generacions futures.



 



Les màquines
del caos

(2021)

Ricard Efa
Mai Més Llibres
Nüwa, 9
(2021)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

L’equip d’Apne ha d’introduir-se dins d’un dels complexos corporatius més poderosos del Sistema d’Estats, superar tota la seguretat fins arribar a l’última planta i picar un codi en un terminal. Però res els ha preparat per al que els espera a dalt de tot. Si és que hi arriben vius. Al territori de l’Aliança Democràtica, a l’altra banda del món, la doctora Petra Tlaxcala porta anys treballant en un projecte que pretén crear la barreja perfecta entre l’home i la màquina. El candidat idoni per al seu experiment apareix a la vegada que un greu esdeveniment trenca les febles relacions entre les dues grans potències mundials. Mentrestant, enmig d’una de les últimes selves del planeta, Ira, membre d’un grup d’activistes, es topa amb els efectes que provoquen uns artefactes sortits del no-res. Cada passa que fan, cada decisió que prenen sembla acostar-los al caos que amenaça a l’horitzó. Podran aturar el curs que semblen haver pres els esdeveniments? O potser el que han de fer és justament el contrari?



 

 


Fòrvid
(2021)

Elena Bartomeu

Les males herbes
Distorsions, 81
(2021)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Després de perdre la feina com a tècnica de so, l’Isis es trasllada a una torre propietat de la família, a la Franja de Ponent. De seguida se sent atreta per una sèrie de fets inusuals: petits moviments sísmics gairebé imperceptibles i la presència d’un camp sonor d’origen desconegut. Mentre l’Isis intenta esbrinar la naturalesa d’aquests fenòmens, es veurà abocada a assumir certs aspectes del seu passat.

Amb un estil sinuós i compacte, Elena Bartomeu flirteja amb elements poques vegades tractats en la literatura, per construir una història intimista i sobrenatural, on el misteri té a veure amb la solitud de l’ésser humà modern.

«Una mirada diferent. El gust pels marges. La tremolor dels nous llindars. Fa olor de fita, sabeu? Perquè al final tot és veu, tot és so, tot és llengua. *Fòrvid* és una experiència sensorial i literària.» \
Ricard Ruiz Garzon



El nom del
món és Bosc
The Word for
World is Forest
(1972)

Ursula K. Le Guin

Raig Verd
(2021)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

El capità Davidson dirigeix un campament militar al planeta Athshe, on viuen els criatins, una branca d’evolució de l’espècie humana adaptada completament al planeta. Els criatins viuen en simbiosi amb el seu entorn, una natura exuberant i rica, fins al punt que la paraula que defineix el seu món és bosc. Els criatins somien desperts per teixir els fils de la vida i es relacionen entre ells amb gestos incomprensibles per als terrans. Des de la prepotència i el menyspreu, els terrans exploten sense control els criatins i els recursos, i alimenten un conflicte que està a punt d’esclatar.

El nom del món és bosc d’Ursula K. Le Guin és una mirada furiosa cap a les pràctiques colonialistes, bèl·liques i extractives de l’ésser humà a la Terra. L’obra és una defensa de la natura amb una intensa crítica cap a la destrucció no només de l’entorn sinó d’altres cultures. Aquesta denúncia anticolonialista, ecologista, antimilitarista i feminista és més necessària que mai.



 


Friday Black
Friday Black
(2018)

Nana Kwame
Adjei-Brenyah

Empúries
(2021)

Gentilesa de:
Empúries

Comprar
CONTRAPORTADA

En les narracions insaciablement imaginatives de Friday Black la lleu distopia de passat-demà apunta –esmolada com un ganivet– cap al nostre món d’avui. El racisme convertit en joc, el menysteniment de les emocions, la modulació de l’estat d’ànim per mitjà de drogues, el consumisme més desbocat (i sagnant), la banalització de la violència... Un món descarnat on, tanmateix, en la lluita dels personatges per mantenir la seva humanitat encara traspua l’esperança.

Evocador de l’obra de Colson Whitehead i George Saunders —de qui Nana Kwame Adjei-Brenyah ha rebut encesos elogis—, dotat d’un gran sentit de l’espectacle narratiu i lingüístic i amb un humor gens llunyà del de Black MirrorFriday Black és un llibre de relats d’èxit i que s’ha traduït a deu llengües. També ha guanyat el prestigiós premi PEN/Jean Stein, entre altres guardons,i ha estat triat com un dels llibres de l’any per nombroses publicacions. És, en resum, un dels llibres més innovadors i que han causat més sensació recentment als Estats Units.





Morth
Mort
(1987)

Terry Pratchett
Mai Més Llibres
Discmón, 4
(2021)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra

CONTRAPORTADA

La Mort i el que ve després”. La Mort ens arriba a tots. Quan li va arribar a Morthimer, li va oferir una feina. Després d haver-se assegurat que no era obligatori estar mort, Morth va acceptar. Tanmateix, aviat va comprovar que les responsabilitats de ser aprenent de la mort no es barrejaven fàcioment amb els anhels personals.

Per la seva banda, La Mort, havent delegat bona part del seu treball, es dedica a beure, jugar als daus i embarcar-se en enrevessades reflexions filosòfiques

Aquest llibre estableix d'una vegada per totes que La Mort realment és una qüestió de riure i representa una magnífica porta d'entrada al Discmón de Terry Pratchett. Dins tamé trobarpast “La Mort i el que ve després”.

EL TREBALL PERFECTE POT SER L'ASSASSÍ DE LA TEVA VIDA AMOROSA!



 

 


Quins somnis vindran
What Dreams
May Come
(1978)

Richard Matheson
Laertes
(2021)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

Un amor que transcendeix el cel i l’infern.
Què ens passa després de morir? Chris Nielsen no en tenia ni idea, fins que un accident inesperat li treu la vida i el separa de la seva estimada esposa, Ann.
Ara, ha de descobrir la veritable naturalesa de la vida després de la mort. 
Però fins i tot el més enllà no està complet sense l’Ann, i quan la tragèdia amenaça de dividir-los per sempre, Chris arrisca la seva ànima per salvar-la d’una eternitat de desesperació.
La poderosa història d’amor després de la mort va ser la base de la pel·lícula guanyadora de l’Oscar, protagonitzada per Robin Williams.



Quatre persones diferents no somien el mateix
(2020)

Montse Mimó

Animallibres
(2020)

Gentilesa de:
Animallibres

Comprar
CONTRAPORTADA

La Tidir, en Pol, la Clara Mei i en Bru, per circumstàncies diverses, es troben fent una estada de vacances per a joves que no formava part dels plans d’estiu de cap dels quatre. Malgrat que no tenen gaire en comú, són seleccionats com l’equip que podrà passar una nit a la millor habitació de la masia, on ben aviat s’adonaran que res no és el que sembla, ni tan sols ells mateixos.

 


Outsphere
(2019)

Guy-Roger Duvert

Autoedició
(2021)

Gentilesa de:
L'autor


CONTRAPORTADA

Si nos dieran una nueva oportunidad, ¿qué haríamos con ella?

Tras haber dejado una Tierra agonizante debido a los errores de nuestras sociedades, el Arca, la primera nave en colonizar un exoplaneta, llega al cabo de un largo viaje de 80 años. Los colonos salen de sus cámaras criogénicas y descubren lo que debe convertirse en un nuevo comienzo para la humanidad. Un nuevo planeta, un mundo esencialmente vegetal bautizado Edén. Las sorpresas se acumulan rápidamente: la superficie alberga a una especie primitiva, aunque inteligente, unas ruinas demuestran la existencia de civilizaciones pasadas avanzadas, el sistema climático obedece a unas reglas muy concretas. A pesar de todo esto, la colonización comienza de una manera muy clásica con las tradicionales oposiciones entre soldados, científicos y civiles.

 



L'estrany miratge
(2021)

Enric Herce

Les males herbes
Distorsions, 80
(2021)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Una recomensa anònima ofereix una quantitat obscena de diners a canvi dels assassins de l'hereu de la megacorp Hollowat-Ikeda. La Duna i la Lorelei, autores del crim, podrien sospitar que qui ha posat preu als seus caps són els pares del difunt, si no fos perquè ells mateixos les van contractar per eliminar-lo.

 


Outremer
(2021)

Luter Bliset

Linx Edicions
(2021)

Gentilesa de:
L'autor

Comprar
CONTRAPORTADA

És l'any 1183, és temps de creuades a ultramar.

A L'Emirat de Damasc circulen rumors d'estranys portents; llums que cauen del cel i bèsties desconegudes que s'amaguen a les muntanyes.

A l'altra banda de la frontera, el regne cristià de Jerusalem tracta de sobreviure, consumit per l'ànsia conquridora dels mercenàris  i les revoltes dels fanàtics religiosos.

El monarca cristià Balduí IV El Leprós i el seu enemic acèrrim, el poderós soldà Saladí es veuràn obligats a aliar-se.

Però les forces de l'islam i de la cristiandat hauran de fer front a un enemic inimaginable...


FiLa chica oculta y otros relatos
The hidden Girl and
Other Stories

(2020)

Ken Liu

Alianza Editorial
Runas
(2021)

Gentilesa de:
Alianza Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Esta colección incluye una selección de la ficción especulativa de Liu en los últimos cinco años: dieciocho de sus mejores relatos y un fragmento de El trono velado, el tercer volumen de la serie de fantasía épica La Dinastía del Diente de León. Desde narraciones sobre asesinos que viajan en el tiempo o sobre criptomonedas hasta conmovedoras historias de relaciones entre padres e hijos, los relatos de este volumen exploran temas importantes para el presente y arrojan una mirada visionaria al futuro de la humanidad.


 


Trescafocs
Firewalkers
(2020)


Adrian Tchaikovsky
Chronos
Voyager, 1
(2021)

Gentilesa de:


Chronos

Compra
CONTRAPORTADA

En un futur no gaire llunyà, la selva de l’Àfrica Equatorial ha desaparegut i ha estat substituïda pel desert. El continent és un erm gegantí i la ciutat d’Ankara Achouka existeix tan sols per donar servei a l’ascensor espacial que mena a Grand Celeste, una utopia a l’abast de ben pocs. Un grup de joves trescafocs serà l’encarregat d’endinsar-se al desert per resoldre l’avaria tècnica que amenaça el futur d’Ankara, on malviuen milers de persones, i potser el de tot el planeta Terra.

La crítica social i l’ecologisme són els motors d’aquesta novel·la d’Adrian Tchaikovsky, la primera de l’autor traduïda al català.



Les lluminoses
The Shining Girls

(2013)

Lauren Beukes
Mai Més Llibres
Nüwa, 8
(2021)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Chicago, 1931. Harper Curtis, un home violent sense llar, arriba a una casa que amaga un secret sorprenent: és la porta que el trasllada a altres moments en el temps per assetjar dones joves que li apareixen com "lluminoses".

Chicago, 1992. En Dan, un reporter d'homicidis, investiga un intent d'assassinat, però les proves dels crims són... impossibles, i la resposta sembla amagar-se en una casa abandonada.



 

 


El torque de oro
Exilio en el Plioceno/2
(1982)


Julian May

La Máquina
que hace Ping

Incontinencia Suma
(2021)

Gentilesa de:
La máquina
que hace Ping


Comprar
CONTRAPORTADA

Segundo volumen de la saga del Exilio en el Plioceno y continuación de La Tierra Multicolor, novela ganadora del premio Locus a la mejor novela de ciencia ficción, y finalista de los premios Hugo, Nébula, Prometheus y Fantasía Mitopoética de literatura adulta. No debemos contar más. Hacer espoiler de maravillas como el libro que tienes en tus manos está tipificado como delito literario.



Janowitz
(2021)

Macip Garzón

Obscura Editorial
(2021)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

En la ciudad de Janowitz las leyes de la naturaleza y de la lógica se han desmoronado de la noche a la mañana: el cielo cambia de color sin patrón aparente, la hiedra tiene un comportamiento errático, los relojes no consiguen dar la hora y los médicos batallan contra una plaga de invidencia que se está propagando inexplicablemente entre la población. Mientras, un grupo organizado pretende aprovechar esta frágil situación para derrocar el gobierno.

Al cumplirse la sexta jornada consecutiva de anomalías en la ciudad, una enorme cúpula verde aparece de la nada en la emblemática plaza de la Pagoda. Ahora, solo un periodista de pelo azul, una doctora con alopecia, una enigmática niña y dos de los principales dirigentes del país son los únicos que pueden evitar que la realidad de Janowitz se fragmente en mil pedazos.

 



La primera
oleada
(2018)

Mariló Àlvarez

Algar Editorial
En orbita, 6
(2021)

Gentilesa de:
Algar Editorial

Comprar

CONTRAPORTADA

Después de la Gran Guerra, la Tierra ha quedado asolada casi por completo y la humanidad se ve abocada a poner en marcha un proyecto de evacuación del planeta. Los jóvenes escogidos se trasladarán a una colonia en la Luna, donde prepararán la llegada del resto de la población. Pero no todo es lo que parece...

Alice Dixie forma parte de esta primera oleada de jóvenes evacuados y, entre la nostalgia por el mundo que deja atrás y las emociones que le provoca su nueva residencia, empezará a hacerse preguntas: ¿Cuál es el verdadero objetivo de la colonia lunar? ¿Qué papel juegan realmente los jóvenes escogidos para participar en el Programa Éxodo? ¿Miente el gobierno?

Una distopía juvenil en la línea de clásicos contemporáneos que reflexiona sobre el futuro de la humanidad y cómo debemos construirlo. La obra, además, nos habla de la amistad, la lealtad la bondad humana y nos demuestra que, a menudo, actuar con valor e integridad no es la alternativa más sencilla.

La primera oleada, además, aborda temas tan universales como la igualdad o las opciones éticas y morales que escogemos.





Binti
Binti
(2015)

Nnedi Okorafor

Raig verd
Binti/ 1
(2021)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

La Binti és la primera himba convidada a estudiar a Uni Oomza, la universitat intergalàctica més prestigiosa. Per poder estudiar a Uni Oomza, fugirà en la primera nau que surt del planeta, desafiant la seva família i els seus costums, en un viatge més important del que ella s’espera.

Els khoush són en lluita contra els medusa, una raça alienígena que segrestarà la nau on viatja la Binti. La Universitat Oomza ha desafiat els medusa i ella serà la peça clau d’un conflicte interestel·lar.

Binti és el primer llibre de la trilogia Binti. Inclou el conte de l’edició especial de la trilogia, Foc Sagrat.



 


Janowitz
(2021)

Macip Garzón

Fanbooks
(2021)

Gentilesa de:
Fanbooks

Comprar
CONTRAPORTADA

Janowitz està en perill. Una sèrie d’anomalies sacseja la vida dels seus habitants –pluges sense núvols, rius que no baixen, estàtues cobertes d’herba negra...–, fenòmens que no tenen explicació i que van en augment. Una part de la població culpa el govern dels desastres, i la tensió creix ràpidament, amb manifestacions multitudinàries cada cop més violentes que l’exèrcit intenta aturar.

Mentre a l’emblemàtica Pagoda, envoltada d’un misteriós camp d’energia, es prepara la que sembla la gran batalla final, el destí de Janowitz pot estar a les mans de nou personatges que encara no saben quin és el seu paper en aquesta tragèdia.





Ritus de
l'edat adulta
Adultshood Rites
Xenogènesi/2
(1988)


Octavia E. Butler
Mai més Llibres
(2021)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

La història de Ritus de l’edat adulta té lloc quan ja han passat molts anys dels fets narrats a Alba. Akin, el fill de Lilith Iyapo, és segrestat poc després de néixer, però aquest cop els captors són ben humans. Ell no ho és, o no del tot. Malgrat tenir un aspecte força normal, en realitat Akin és el primer nadó mascle nascut de la barreja dels gens humans i oankali.

En el segon volum de la Saga Xenogènesi coneixerem la lluita d’Akin per sobreviure i superar la por, la sospita i l’odi dels éssers humans que han preferit aïllar-se del mestissatge que ell representa. Octavia E. Butler és una de les autores més reivindicatives i celebrades de la ciència-ficció. Gràcies al seu estil directe i concís, ben aviat t’endinsaràs en els racons més foscos de la condició humana. Apropa’t a la seva obra per primer cop en català i descobreix, a través de Lilith, Akin i els oankali, quin futur espera a la humanitat.

 


Tehanu
Tehanu
(1990)

Ursula K. Le Guin

Raig verd
Cicle de Terramar/ 4
(2021)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

Un nou perill amenaça Terramar. Sense Arximag, diverses faccions busquen aconseguir el poder i aprofitar el desequilibri del món al seu favor. El futur dels pobles de Terramar és incert.

La Tenar cuida de la misteriosa Therru, una nena esguerrada a qui va salvar de les ferides de les flames i a qui ha donat una llar. Quan sent la crida de l’Ogion, corre al seu costat junt amb la Therru, de qui no se separa mai. Mentrestant, espera l’arribada de l’Arximag de Terramar, en Ged, que potser ja no és qui ella havia conegut. El que no saben és que la Tenar i la Therru seran la clau per a la llibertat de Terramar.





Samaniat
(2021)

Diversos autors

Edicions SECC
(2021)

Gentilesa de:
Edicions SECC

Comprar
CONTRAPORTADA


«Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s’empoderen!», ens parla de dones ferides, dones fortes, empoderades, dones sàvies que caminen pels marges, dones que s’enfronten a la forma de vida patriarcal de la societat que les envolta i lluiten per canviar-la de front, amb caràcter i de forma assertiva a través de la força col·lectiva que ofereix la tradició del Samaniat.

És un recull de relats delicats, violents, esfereïdors, bells, mordaços, satírics, violents... una visió crítica i capacitada del camí que hem de fer, conjurat davant la foguera amb esperit transgressor, que parla de dones i contracultura, del sostre de vidre de la dona, de la cosificació del seu cos, de l'escletxa de gènere, de foc i ànima, de carn i llàgrimes i de com el Samaniat genera moviments de pensament contra l'heteropatriarcat.


 


El setè cavall

Leonora Carrington

Extinció Edicions

(2020)

Gentilesa de:
Extinció Edicions

Comprar


CONTRAPORTADA

Una jove pacta amb una hiena que aquesta la substitueixi a la seva festa de presentació en societat, a la quan no vol acudir; un dona del bosc fa l’amor amb un senglar sota una muntanya de gats. Una noia s’escapoleix de les golfes on la té tancada la seva germana, àvida de sang; un talp fa carnitas mexicanes amb el cos d’un noi. 23 relats que habiten el mateix univers que la seva obra pictòrica i que són el creuament perfecte entre ens els onírics escenaris del surrealisme, els llòbrecs paratges de la novel·la gòtica i les bucòliques i sornegueres rondalles celtes. En elles trobareu esoterisme, criatures híbrides, aparicions, jocs perversos…i tot narrat amb un humor irreverent i acidíssim.



El problema
de la paz
The Trouble
with Peace

(2020)

Joe Abercrombie

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2021)

Gentilesa de:
Runas

Comprar
CONTRAPORTADA

A pesar de los reveses sufridos, no hay nada que se interponga en el camino de Savine dan Glokta, en el pasado la inversora más poderosa de Adua, cuando ha puesto su ambición en un objetivo. Para héroes como Leo dan Brock y Stour Ocaso la paz no es más que un inconveniente que debe remediarse cuanto antes. Pero primero hay que alimentar agravios y reunir aliados. Entre tanto, Rikke tiene que dominar el ojo largo... antes de que su poder acabe con ella. En todos los sectores de la sociedad anida el descontento. Los Rompedores aún acechan en la clandestinidad, tramando planes para llevar a cabo el Gran Cambio que por fin libere al pueblo, mientras los nobles descontentos tratan de aumentar su influencia y sus prebendas. Orso intenta hallar un camino seguro en el laberinto de cuchillos que es la política, pero sus deudas y sus enemigos no dejan de aumentar. Ninguna alianza, ninguna amistad, ninguna paz, dura para siempre.


 


Fes picar
els anells
(2021)

Jordi Casals

Lllibres del delicte
Delictes juvenils, 3
(2021)

Gentilesa de:
Llibres del delicte

Comprar
CONTRAPORTADA

L’Eva és una noia de catorze anys que encara no s’ha adaptat a una nova vida a Figueres, ciutat on s’ha traslladat amb en Jordi —el seu germà— i el seu pare, un enginyer que ha perdut la feina i que juga a fer d’inventor.

Enyorada de tot el que ha deixat enrere, està a punt de tocar fons quan una nit el pare li mostra el seu invent definitiu: uns anells teletransportadors que a més de fer-los rics podrien convertir el món en un lloc millor.

Quan el pare desapareix sense deixar rastre, l’Eva i en Jordi, acompanyats del seu amic Marc, s’endinsaran en una investigació que els portarà a descobrir un món tèrbol ple d’interessos amagats.





Las cenizas de Bailonia
Babyllon's Ashes
The Expanse/ 6
(2016)


James S. A. Corey
Nova
(2021)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

La sexta entrega de la saga superventas galardonada con el Premio Hugo 2020 a la mejor saga y en la que se basa la serie de TV The Expanse.

La Armada Libre ha devastado la Tierra y comenzado una campaña de violencia por todos los planetas exteriores. Las naves coloniales que se dirigen hacia los miles de nuevos mundos al otro lado de las puertas anulares alienígenas son presa fácil.

James Holden y su tripulación conocen mejor que nadie los puntos fuertes y débiles de esa nueva potencia. Los últimos vestigios acorralados de los antiguos poderes políticos se ven sobrepasados en número y en potencia de fuego, por lo que deciden enviar a la Rocinante en una misión desesperada al corazón de la red de puertas.

Pero las nuevas alianzas han nacido tan fallidas como las anteriores, y la lucha por el poder acaba de comenzar. El caos se extiende y un misterio alienígena cobra fuerza. Las flotas piratas, los motines y las traiciones pueden acabar siendo el menor de los problemas para la Rocinante. Y en los insólitos lugares que hay al otro lado de las puertas anulares, las decisiones de unas pocas personas desesperadas y desequilibradas pueden llegar a determinar el destino de la humanidad y de mucho más.

 

FiFilos mortales
Sharp Ends
(2016)

Joe Abercrombie

Alianza Editorial
13/20
(2021)

Gentilesa de:
Alianza Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Violentas y afiladas como las armas de sus personajes (el coronel Sand dan Glokta, Curnden Craw, Shevedieh la ladrona y Javre, la Leona de Hoskopp, el lunático y sangriento Nuevededos...), las historias de "Filos mortales" transcurren desde antes de "La voz de las espadas" hasta después de "Tierras Rojas". Situados cronológicamente, los relatos siguen hilos apuntados en las tramas de las novelas del Círculo del Mundo, pero todos ellos se pueden leer de forma independiente. Es otra faceta del mejor Abercrombie.




Soc llegenda
I am legend
(1954)

Richard Matheson
Laertes
(2021)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

Robert Neville sembla ser l'únic supervivent d'una guerra bacteriol.gica que ha assolat el planeta i convertit la resta de la humanitat en vampirs. Serà ell l'últim home viu a la Terra?

Tot un clàssic en el seu gènere, aquesta novel·la és un pertorbador relat sobre la soledat i l'aïllament i una magnífica reflexió sobre conceptes que ens semblen molt clars com normalitat i anormalitat o bé i mal.

 


Ring shout
(Càntic ritual)

Ring Shout

(2019)

P. Djèlí Clark
Mai Més Llibres
Nüwa, 7
(2021)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

El guanyador dels premis Alex, Nebula i Locus, P. Djèlí Clark, torna amb Ring Shout, una novel·la històrica de fantasia fosca que dona un gir sobrenatural al regnat de terror del Ku Klux Klan.

ALS ESTATS UNITS, ELS DIMONIS PORTEN CAPUTXES BLANQUES.

El 1915 la pel·lícula El naixement d’una nació, de DW Griffith, va llançar un encanteri a través d’Amèrica, inflamant les files del Klan i bevent profundament dels pensaments més foscos de la tradició blanca. A tota la nació es difonen la por i la violència entre els més vulnerables. Planegen portar l’infern a la Terra. Però fins i tot els Kukluxos poden morir.

Fermes en el seu camí, hi ha la Maryse Boudreaux i les seves companyes combatents de resistència, una tiradora de boca bruta i una Harlem Hellfighter. Armades amb fulla, bala i bomba, cacen els seus caçadors i envien els dimonis del Klan directament a l’infern. Però alguna cosa horrible es prepara a Macon, i la guerra a l’infern està a punt d’esclatar. Podrà la Maryse aturar el Klan abans que acabi el món?



 



Lengua
de pájaros
(2020)

Víctor Sellés

Obscura Editorial

(2020)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Durante miles de años, los druidas han trabajado para reparar las fracturas que nos comunican con el Mundo Borroso y mantener a raya a las criaturas que habitan al otro lado. Desafortunadamente, sus intentos no siempre han surtido efecto.

Abel nunca ha entendido por qué su madre lo mira como si no fuera su hijo, como si no perteneciera a este mundo. Con la ayuda de su amiga Tania, deberá enfrentarse al misterio de su origen y adentrarse en el Mundo Borroso, cuyos moradores amenazan la aparente tranquilidad de Arbientes, un pequeño pueblo gallego que esconde más secretos de los que sus lugareños imaginan. Cuando ambas dimensiones comiencen a colisionar, cerrar el portal que las separa estará en manos de los misteriosos personajes que vigilan este extraño universo.

Víctor Sellés nos presenta una novela de iniciación a caballo entre la fantasía y el terror en la que las antiguas tradiciones mágicas y los cuentos de hadas cobran vida para proteger al mundo de una dimensión que, por embelesadora que pueda parecer, es mejor que permanezca oculta.

 


L'exorcista
The exorcist, 40th Anniversary Edition
(1971, 2011)

William Peter Blatty

Obscura Editorial

(2021)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

El pare Damien Karras passa per una profunda crisi de fe després d’haver perdut qui més s’estimava. Quan l’actriu Chris MacNeil recorre a ell desesperada pel comportament erràtic i violent de la seva filla Regan, el pare jesuïta conclou que la nena ha estat posseïda per un esperit diabòlic. Amb l’ajuda del pare Merrin, un exorcista experimentat, en Karras farà tots els possibles per tornar a creure i salvar la Regan d’un destí fatal.

Inspirat en el relat d’una possessió demoníaca durant la dècada dels quaranta, William Peter Blatty fou l’artífex d’una de les trames més controvertides que s’han escrit mai. L’obra, amarada d’una cruesa i d’una profanitat sense precedents, ha inquietat i aterrit generacions de lectors. L’exorcista és una història esgarrifosa i addictiva que ha esdevingut la novel·la de terror per excel·lència i ha transformat la cultura popular per sempre.

Ara, aquest best-seller número u cobra nova vida, per primera vegada en català, en una edició revisada i ampliada per l’autor. Es tracta, en paraules del mateix Blatty, de «la versió per què m’agradaria que em recordessin».


Lampun
(2021)

Ruy d'Aleixo

Les males herbes
Distorsions, 77
(2021)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

ls peus de l'Himalàia, en un regne antic assetjat per exèrcits estrangers i dissidents interns, dos cosins arruïnats accepten la feina d'aprenents de botxí. Els nois excel·leixen en la seva nova tasca, fins que un dia han d'exectuar Lampun, una criatura dòcil que no pertany al món dels humans. Una faula sobre la mort, el poder, la màgia i la revolta.

 


El advenimiento
del V Reich anal
(2020)

RIain McWarburg

Colectivo Juan
de Madre, 3
(2020)

Gentilesa de:
Colectivo
Juan de Madre


Comprar
CONTRAPORTADA

Misterios en forma de rizomas se extienden bajo Dapplegrey Lane.

La vida de Mircea, un joven veterinario, dará un vuelco a raíz de un cofre repleto de libros que aparece misteriosamente en su jardín. Los textos descubrirán diversos conocimientos prohibidos, capaces de desatar descarnadas batallas interespecies de siderales proporciones.

Con la ayuda de los hermanos Zlatan y Sharpy, Mircea deberá enfrentarse a las fuerzas heterócratas de su pequeño pueblo antes de que sea demasiado tarde. Camaradas bovinos, octópodos obsesionados con el nazismo anal y superhéroes cósmicos acechan a la vuelta de la esquina en Dapplegrey Lane.

Por primera vez en nuestro idioma, una de las novelas de aceleracionismo-ficción del peligroso Iain McWarburg (Honiara, 1980), ente capaz de triturar el pensamiento de vanguardia en forma de relatos splatter.

Esta edición viene prologada por un cómic, ilustrado por el prestigioso Ximi, en el que el escritor de culto Albert Kadmon nos explica cómo conoció a tan enigmático autor y la sangrante experiencia de traducir su obra.